Holder ditt forsikringsselskap hva det lover

Det finnes mange ulike forsikringsselskaper å velge mellom dersom man er på jakt etter forsikring. Lovnadene er ofte det samme: “best forsikring til lavest pris”, men til tross for dette kan forskjellene mellom tilbyderne være store.

Når du skal vurdere de ulike aktørene opp mot hverandre, må du først finne ut av hvilket behov din bedrift har. En god rådgiver skal kunne hjelpe deg med å avdekke dette, og skal på bakgrunn av det du forteller komme med gode forslag til løsninger på bedriftens forsikringsbehov.

Hva kan ditt selskap tilby deg? 

Når bedriftens behov er kartlagt kan du begynne å se på hva de forskjellige forsikringsselskapene tilbyr. Husk at det er viktig at de forsikringsselskapene du vurderer kjenner godt til din bransje og lett kan sette seg inn i firmaets behov - også ved et eventuelt skadetilfelle. Det kan også være lurt å sjekke hva slags erfaring andre kunder har med selskapet.

Pris eller innhold?

Prisen er selvfølgelig også viktig når du vurderer hvor du vil ha forsikringene dine – husk at det kan være mye å spare på å lese vilkår og se hva som egentlig er dekket i tilbudet du har fått. Hva en forsikring koster avhenger av mange forskjellige faktorer, som hver og en skal fortelle noe om risikoen. Prisen på forsikringen kan også gjenspeile kvalitet på produktet – akkurat som prisen på et hus gjenspeiler kvaliteten på dette. Pass også på at det ikke ligger noen skjulte kostnader i tilbudet du har fått.

Velg den tilbyderen som kan din bransje

En bransjespesialist vet hvilket forsikringsbehov din bedrift har behov for, og vil kunne tilby riktige forsikringsløsninger til riktig pris.

Hos en bransjespesialist vil du oppleve å få gode råd om hvordan risiko kan reduseres, og samtidig vil de være effektive og løsningsorienterte når et uhell først er ute. Det er viktig for deg som forsikringstaker å ha en forsikringsleverandør som ikke leter etter argumenter for å kunne si nei til eller redusere et krav, men som heller jobber for kundene sine og leter etter gode løsninger er uvurderlig.

Dersom de i tillegg har jevnt over gode og stabile priser, gjør summen av dette det lett å velge en slik tilbyder.

Last ned gratis e-bok: Forsikringsguide for håndverkere