Få steinsprutskader reparert tidlig og spar egenandelen

Av Julianne Nagy 11. mars 2021

 Det er tid for snøsmelting og med det også høysesong for steinsprutskader. Tilbake på veien ligger tonnevis av strøsand fra vinteren og dette virvles opp av biler i fart. En av de små steinene kan treffe akkurat din bilrute så du får et lite hakk eller en rosett. 

Les mer

Temaer: Skade, Bilforsikring, bilskade, privat

Har du gjort bilen klar for ferien?

Av Ronny Dervo-Lehn 23. juni 2020

En av de vanligste «ferieskadene» på bilen er havari som følge av motorfeil. Hvis du sørger for at bilen er i god teknisk stand før du legger ut på langtur har du kanskje et bedre utgangspunkt for en mer knirkefri ferie. 

Les mer

Temaer: Alle artikler, Bilforsikring, bilskade

Har du lov til å kjøre med bedriftens tilhengere?

Av Byggmesterforsikring 9. juni 2020

Mange virksomheter har tilhengere som brukes for å frakte materialer og utstyr, men har du tenkt på om du egentlig har lov til å kjøre rundt med disse? Har du en stor bil med høy tillatt nyttelast må du være spesielt oppmerksom på dette. Dersom bilen har maks tillatt nyttelast som nærmer seg 3000 kg, er sjansen stor for at du i praksis ikke kan trekke en henger. 

Les mer

Temaer: Bilforsikring

Hvordan forhindre unødvendige bilskader på byggeplassen - Video

Av Byggmesterforsikring 16. januar 2020

Mange bilskader skjer på byggeplassene.  Ofte er dette eneulykker hvor man kjører på gjenstander som man ikke ser i speilet. Det er små men viktige justeringer som skal til for å unngå dette. Denne filmen gir noen tips og råd.

Les mer

Temaer: forsikring for håndverkere, Bilforsikring, bilskade, Alle bloggposter, video

2018 oppsummert: De 5 mest leste bloggartiklene

Av Charlotte Nordby Riise 18. desember 2018

2018 er på hell og det er på tide med et tilbakeblikk på året som er gått.

Vi har samlet de 5 mest leste artiklene fra bloggåret 2018, og vi anbefaler at du tar en kikk på disse hvis du ikke har fått de med deg før.

Les mer

Temaer: yrkesskadeforsikring, skadeoppgjør, Skade, Alle artikler, tyveri, Garanti, Bilforsikring, bilskade, Alle bloggposter, privat

Bruksanvisning for salg av bil

Av Byggmesterforsikring 14. august 2018

Å selge bil er ikke noe de fleste av oss gjør på daglig basis. Da jeg selv nylig skulle selge bilen min, fant jeg ut at det var mer jeg måtte tenke på enn jeg hadde vært klar over på forhånd. Jeg har derfor laget en bruksanvisning for salg av bil, som jeg håper kan komme til nytte også for deg.

Les mer

Temaer: Bilforsikring, Alle bloggposter

Slik reduserer du forsikringskostnadene på bilparken din

Av Byggmesterforsikring 27. mars 2018

Mange biler i bilparken, mange forsikringsavtaler. Mange forsikringsavtaler, mye papirarbeid og høyere kostnader. Flere håndverkere har mange firmabiler på veiene, og flere både betaler mer og bruker mer tid på bilforsikringene sine enn de trenger. Men det skal ikke mye til for å redusere disse kostnadene og tiden som brukes på papirarbeid. Faktisk ikke mer enn én enkelt ting. 

Les mer

Temaer: Bilforsikring

Skader på bil: Snakker du i håndholdt telefon mens du kjører bil?

Av Julianne Nagy 7. juli 2017

Uoppmerksomhet i trafikken kan få store personlige konsekvenser. Bøter eller regresskrav fra forsikringsselskapet er ett eksempel. Dødsulykker er et annet. Snakker du i håndholdt telefon når du kjører bil, setter du både deg selv og medtrafikantene dine i risikosonen.  

Les mer

Temaer: Bilforsikring, bilskade

Må jeg ha med Grønt Kort på bilferien min?

Av Ronny Dervo-Lehn 23. juni 2017

Legger du bilferien til utlandet i år? Da bør du finne ut om landene du skal besøke krever Grønt Kort.

Les mer

Temaer: Alle artikler, Bilforsikring

Er bilen din rustet for ferien?

Av Ronny Dervo-Lehn 9. juni 2017

En av de vanligste «ferieskadene» på bilen er havari som følge av motorfeil. Er du trygg på at bilen er i teknisk god stand før du skal ut på biltur i sommer?

Les mer

Temaer: Alle artikler, Bilforsikring, bilskade

Om bloggen

På bloggen vår får du både praktiske råd og tips som kan spare deg for økonomiske tap, og oppdateringer på hva bedriften din må ha i orden for å kunne arbeide innenfor regelverket. Målet er å gi deg gode råd som du lett kan ha nytte av i arbeidshverdagen din.


Besøk også bmf.no 

Siste innlegg

Søk i bloggen