mc-kjoering-paa-bane

Vi har de siste årene fått flere henvendelser fra kunder som skal på førerutviklingskurs eller såkalte «Rustløsere» som typisk gjennomføres etter påske. Spørsmålet de har er i hovedsak om kjøretøyet er forsikret og om kaskodekningen dekker en eventuell skade.

I år har det vært litt senere oppstart de fleste steder, men denne type kurs er et sikkert vårtegn og jeg anbefaler at det gjennomføres.

Forsikring ved kjøring på bane

Kjøring på bane er en spesiell del av kaskoforsikringen, og det er kjøringens formål som ofte regulerer om det er dekket eller ikke. Som oftest er det ikke dekket dersom formålet med kjøringen er deltakelse i eller trening til hastighetsløp eller fartsprøver.

Jeg mener at forsikringsselskapene må sette pris på hvis du som vår kunde ønsker å friske opp dine egne kjørekunnskaper ved å delta på et «rustløserkurs», og vi i Byggmesterforsikring har derfor bestemt at våre kunder skal kunne ta slike kurs og være trygg på at kaskoforsikringen fortsatt er gjeldende under kurset.

Typisk for disse kursene er at de gjennomføres på bane, f. eks. Rudskogen. Vi har som krav at kursarrangør skal være seriøse og at bestemmelser for kjøringen tilsvarende Vegtrafikkloven er gjeldende.

Godkjente kurs

Kurset skal utelukkende bestå av kjøreøvelser. Frikjøring utover høyeste tillatte hastighet i Norge – 110 km/t er ikke tillatt.

Følgende arrangører er godkjent av oss og i tillegg kan det være merkeklubber som leier inn godkjente arrangører til gjennomføring av kurs.

Dersom du har spørsmål vedrørende kurs, eller hvis du lurer på andre ting om MC og banekjøring anbefaler jeg deg å ta kontakt med ditt forsikringsselskap.