Reiseforsikring_3_ting_du_bør_huske_på_før_feriereisen_din.jpg

Sommeren kommer. Ferien likeså. Det betyr at det er på tide å tenke på reiseforsikringen. Vet du hva du er nødt til å huske på før du legger ut på bilferien, båtturen eller sydenferien din? Og vet du egentlig hva reiseforsikringen din dekker?

La meg stille deg et kontrollspørsmål. Hvis du er ute med båten din, lener deg over rekkverket og de splitter nye solbrillene dine ramler ut i vannet, dekker da reiseforsikringen tapet? En slik eller lignende situasjon har nok de fleste av oss opplevd, men ikke alle er like sikre på hvordan forsikringsselskapet stiller seg til slike hendelser.

Derfor tar jeg deg med gjennom tre viktige områder du må vite om og huske på når det gjelder reiseforsikringen din.  

1. Skaff deg reiseforsikring

Det virker kanskje banalt, men det første du må gjøre er å skaffe deg en reiseforsikring. Man anslår at nærmere 20 prosent, eller én av fem nordmenn reiser uten reiseforsikring. Og det er gode grunner til ikke å være blant de 20 prosentene. La meg gi deg et par eksempler:

  • En uheldig norsk turist i New York som reiste uten reiseforsikring i 2017, pådro seg en sykehusregning på 290 000 kroner for en skulder ut av ledd.
  • En annen reiste hjem med en faktura på 1,25 millioner kroner etter et firedagers opphold som følge av et hjertesvikt.

Jeg trenger vel neppe å si noe mer. Skaff deg reiseforsikring og ta den med deg når du legger ut på feriereisen din.

Les også: Må jeg ha med grønt kort på bilferien min? 

2. Utvid reiseforsikringen ved lengre opphold

Selv om du har reiseforsikringen din i boks, bør du likevel stille deg ett viktig spørsmål: «Hvor lenge skal jeg være på reise?» Hvor lang reise forsikringen din dekker, kommer an på hvilket forsikringsselskap du bruker. Noen reiseforsikringer gjelder for 60 dager per reise, andre for 45 eller 30 dager. 

Skal du på en skikkelig backpackertur eller bare ta en ekstra lang reise til utlandet, gjør du lurt i å finne ut varigheten av reiseforsikringen din og utvide den om nødvendig. Og ta dette med i betraktning tidlig i prosessen. Prisene for utvidet reiseforsikring er ofte lavere enn konsekvensene av å reise uten denne tilleggsdekningen. Er du bevisst på dette når du planlegger ferien din, slipper du å dra på deg uforutsette kostnader. 

Les også: Tar du sommerferie i sosiale medier? Innbruddstyvene følger med

3. Kjenn din reiseforsikring!

Det forrige punktet handler i bunn og grunn om å kjenne sin reiseforsikring. Hva den dekker, og hva den ikke dekker. For en reiseforsikring har sine rammer, og hver reiseforsikring har sine variasjoner. Derfor bør du gå den litt nærmere i sømmene og undersøke hva den faktisk dekker.

Så, hva med kontrollspørsmålet jeg stilte deg innledningsvis? Dekker reiseforsikringen tapet av solbrillene dine? Svaret er nei. Gjenstander du mister eller glemmer igjen dekkes ikke av reiseforsikringen din. Blir brillene ødelagt eller stjålet derimot kan det hende at dette dekkes av reiseforsikringen. Det viktigste er at du får et bevisst forhold til forsikringen din. Da unngår du ubehagelige økonomiske overraskelser.

Kartlegg ditt forsikringsbehov