2017 oppsummert-772111.jpg

Idet vi er i ferd med å tre inn i 2018, tar vi et tilbakeblikk på 2017. Vi har gjort et lite utvalg av de mest populære artiklene i bloggåret 2017, og som vi mener at du bør ta en kikk på om du gikk glipp av de ble publisert.  

1. Utfordringer med ordinære bankgarantier

Er du entreprenør har du sannsynligvis blitt møtt med ett eller flere krav om å stille bankgaranti. Enten det er for en jobb du skal påta deg, som sikkerhet for rettmessig betaling eller som sikkerhet i forbindelse med en husleveranse – for å nevne noe.

For å løse dette har du naturligvis vært i kontakt med banken din, med håp om å få til en rask og enkel løsning. Resultatet var nedslående. Det følger nemlig en rekke utfordringer med ordinære bankgarantier. Denne artikkelen forteller deg om hvilke.

Les artikkelen her

2. 3 tips for å unngå innbrudd i brakker

Innbrudd i brakker er et velkjent problem. Sikkerheten er ofte lav, samtidig som det generelt er lite vakthold på byggeplasser etter endt arbeidstid. Dette, kombinert med at brakkene ofte inneholder en del verdier, gjør de til attraktive mål for innbruddstyver. Dette blogginnlegget viser deg hvordan du kan sikre deg mot innbrudd i dine brakker.

Les artikkelen her

3. 3 tips for å unngå vannskader

Vannskader er ofte årsaken til store forsinkelser i et prosjekt, og vi ser at dette ofte skyldes bagateller som enkelt kunne vært unngått. Konsekvensene er store og står sjeldent i forhold til årsaken. Med enkle rutiner kan du begrense denne typen skader. Denne artikkelen gir deg tre tips. 

Les artikkelen her

4. Forsikring av stillas: En guide for byggmestere

Mange byggmestere har i dag egne stillaser de bruker på prosjektene sine, og det er ikke alle som er klar over kravene som stilles for at stillasene skal være dekket av forsikringen. Er du sikker på at du har tilstrekkelig forsikring på ditt stillas? Hvis ikke bør du ta en titt på denne artikkelen.

Les artikkelen her

5. Derfor må du sannsynliggjøre forsikringskravet ditt

Vi liker å sammenligne forsikringsavtalen med en kontrakt mellom deg som håndverker og en byggherre som har engasjert deg for å utføre et stykke arbeid. Kontrakten binder dere begge til det som står i den. Hvis en av dere i ettertid mener noe ikke er i samsvar med kontrakten, må parten som mener dette argumentere for og bevise at det er brudd på kontrakten. Denne artikkelen forklarer deg hvorfor du må sannsynliggjøre forsikringskravet ditt og forteller deg det du trenger å vite for å gjennomføre dette på best mulig måte. 

Les artikkelen her

Last ned gratis e-bok: Forsikringsguide for håndverkere