De 10 mest populære artiklene på BMF-bloggen

Sommeren er her, og selv om du kanskje ikke har tenkt til å lese så mye tungt forsikringsstoff i løpet av ferien vil jeg allikevel anbefale deg å ta en kikk her. Jeg har samlet sammen de mest populære artiklene på bloggen vår. Her kan du få gode råd du kan dra nytte av i hverdagen og artiklene er skreddersydd for deg som jobber i bygg- og anleggsbransjen.

1. Utfordringer med ordinære bankgarantier

Det er lett å tenke at en garanti burde være enkelt å ordne. Men det er ikke uvanlig at banker bruker både lengre tid og krever mer av deg enn først forventet. Denne artikkelen forteller deg hvilke utfordringer du risikerer å stå overfor med ordinære bankgarantier. 

Sjekk ut artikkelen her

2. Derfor blir bilforsikringen dyrere i 2017

I 2017 var det mange som ble overrasket da de fikk regningen på bilforsikringen sin. Årsavgiften, populært kalt veiavgiften, falt bort og ble erstattet av trafikkavgiften. I dag betales denne avgiften sammen med ansvarsforsikringen. Fikk du ikke med deg endringen da den kom, gir denne artikkelen deg svarene du trenger. 

Sjekk ut artikkelen her

3. Forsikringsoppgjør etter innbrudd eller tyveri

En av våre aller første publiserte artikler på bloggen, vekker stadig interesse hos leserne våre. Ikke overraskende, med tanke på at innbrudd og tyveri er et økende problem. Hvis du er interessert i å få de rådene og tipsene du trenger for å forebygge tyveri og finne ut hva du må gjøre om du har blitt utsatt for tyveri, er denne artikkelen for deg. 

Sjekk ut artikkelen her

4. Forsikring av stillas: En guide for byggmestere

Er du trygg på at du har tilstrekkelig forsikring på stillaset ditt? Populariteten til dette innlegget tilsier at det er mange som ikke er kjent med alle kravene som stilles for at stillasene skal være dekket av forsikringen. Om det gjelder deg, bør du ta en kikk på denne artikkelen. 

Sjekk ut artikkelen her

5. 3 tips for å unngå innbrudd i brakker

Nok en artikkel som setter innbrudd i fokus. Denne gangen om brakker, som for de fleste i byggebransjen er et velkjent problem. Sikkerheten i brakker er gjerne lav og det er generelt begrenset med vakthold etter endt arbeidstid. Kombinerer du det med verdiene som gjerne er lagret i brakkene, får du et attraktivt mål for innbruddstyver. Men det er fullt mulig å beskytte seg. Med denne artikkelens tre tips, kommer du langt på vei. 

Sjekk ut artikkelen her

6. Husbrann: Hvorfor får jeg ikke penger tilbake på forsikringen?

«Hvorfor får jeg ikke erstatning hvis jeg står og ser på at huset brenner ned?», er det innledende spørsmålet i denne artikkelen. Det er et spørsmål jeg tror få har stilt seg. Men spørsmålet er likevel relevant. Forsikringsselskapet forventer nemlig at du har gjort et par viktige ting før du kommer og skal få igjen på en forsikring etter en husbrann. Er du sikker på at du har gjort ditt?  

Sjekk ut artikkelen her

7. Derfor skader unge menn seg mest på jobben

Statistikk viser at titusenvis av nordmenn skader seg på arbeidsplassen hvert år. Flertallet av disse er unge menn i bygg- og anleggsbransjen. Hvorfor det er slik og hva du kan gjøre for å forebygge skader, finner du svar på i denne artikkelen. 

Sjekk ut artikkelen her

8. Tre tips til å unngå vannskader

Har du blitt forsinket i et prosjekt på grunn av vannskader? Da er du ikke alene. Vannskader er ofte årsaken til store forsinkelser i et prosjekt, og vi ser at dette ofte skyldes bagateller som lett kunne vært unngått. Konsekvensene er så store at de sjelden står i stil med årsaken, så det er vel verdt å sjekke ut de tre tipsene i denne artikkelen. 

Sjekk ut artikkelen her

9. 3 ting garantileverandøren krever av deg [video]

Krav til garantistillelse blir stadig vanligere, enten det er i forbindelse med kontrakter etter norsk standard eller bygger bolig etter bustadoppføringslova. Vi har laget en kort video som enkelt forklarer deg hva som kreves av deg for å få stilt den nødvendige sikkerheten. 

Sjekk ut artikkelen her

10. Ansvar på byggeplassen: En innføring for byggherrer og utbyggere

Mange utbyggere og byggherrer lener seg på forsikringene til utførende entreprenør. Det kan fort bli veldig kostbart. Denne artikkelen forklarer deg hvorfor, og gir deg noen råd om hva du bør gjøre for å redusere risikoen på en byggeplass. 

Sjekk ut artikkelen her

Last ned gratis e-bok: Forsikringsguide for håndverkere